ACTUELE OPENINGSTIJDEN: VANDAAG OPEN VAN 08:00 tot 17:00 UUR
0184 - 652 546    info@dapdelekstreek.nl    Ambachtsweg 2, Giessenburg
Logo

Gezelschapsdieren

Praktijk
Van maandag tot vrijdag zijn wij bereikbaar voor het stellen van vragen en voor het maken van een afspraak voor uw huisdier. Ons team staat klaar van 8.00 uur tot 17.00 uur en op maandag en woensdag tot 19.00 uur. We stellen ons team graag aan u voor via het kopje Team.

Bij ons op de praktijk brengen veel eigenaren een bezoekje met hun honden en katten. Ook zien we vaak konijnen bij ons op het spreekuur. Uiteraard zijn ook overige huisdieren welkom bij ons. U kunt een afspraak maken als uw huisdier klachten heeft zoals braken, diarree, plasproblemen, kreupelheid, abces of wond en huidproblemen of verdenking van allergie. Neem contact op bij enige twijfel over gedrag of gezondheid van uw huisdier.
 
De Lekstreek beschikt over uitgebreide apparatuur om een nauwkeurige diagnose te kunnen stellen. In ons laboratorium staan verschillende apparatuur voor het onderzoeken van bloed en urine. Ook het maken van röntgenfoto’s kan binnen de praktijk.

Preventie
Vaccineren
Om uw huisdier zo goed mogelijk te beschermen adviseren we om ieder jaar de dierenarts te bezoeken voor de vaccinatie en gezondheidscheck. Met deze vaccinaties bouwt uw huisdier weerstand op tegen de meest voorkomende infecties, zoals de hondenziekte, besmettelijke leverziekte en parvo. Ook neemt de kans af dat uw huisdier andere honden besmet.

Parasieten
Het is verstandig om uw huisdier preventief te behandelen tegen parasieten, zoals vlooien, wormen en teken. Graag informeren wij u over de mogelijkheden en welke kuur het meest effectief is voor uw dier. Zo maakt u de beste keuze.

Overgewicht
Een dier dat te zwaar is heeft kans op ernstige gezondheidsrisico’s en voelt zich vaak niet prettig. We adviseren u graag daarin en zoeken naar een passende oplossing door middel van de juiste voeding en beweging.

Juniorconsult
We streven naar een z’n goed mogelijke start voor uw pup. Daarom nodigen we u uit voor het juniorconsult waarbij we een gezondheidscheck doen, de ontwikkeling volgen en vragen kunnen beantwoorden. Daarbij is een positieve ervaring bij de dierenarts prettig voor uw dier en dat goed voor de socialisering.

Seniorenconsult
Bij de senioren kunnen ouderdomskwalen optreden. Tijdens het seniorenconsult doen we een wat uitgebreidere gezondheidscheck om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen. Hierdoor is een vroegtijdig behandelen mogelijk en kunnen we soms erger voorkomen.
 
Voeding
We hebben verschillende soorten gewone én therapeutische soorten voedingen in ons assortiment. Ons team staat voor u klaar om de beste voeding of dieet te vinden bij de behoeftes van uw dier.

Gebitsverzorging
Er ontstaan soms vervelende gebitsproblemen bij dieren. Symptomen waardoor u dit zou kunnen herkennen zijn:
* Stinken uit bek
* Minder of weinig eetlust
* Bloedend tandvlees
* Kwijlen of knoeien met eten

Laat regelmatig het gebit van uw dier controleren door de dierenarts. We adviseren u graag over hoe u het gebit zo optimaal mogelijk kunt verzorgen.
 
Operaties
De praktijk beschikt over een operatiekamer voorzien van gasanesthesie, instrumenten en een gebitsunit waar we verschillende operaties en behandelingen mee uit kunnen voeren. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden ontvangt u instructies bij het maken van een afspraak.
De meest voorkomende operaties doen we ‘in huis’: Castratie van mannelijke en vrouwelijke (in de volksmond ook wel sterilisatie genoemd) honden, katten en konijnen. Ook bulten verwijderen komt regelmatig voor. Daarnaast kan het nodig zijn een uitgebreide gebitsbehandeling onder narcose te doen.

 

Landbouwhuisdieren

Praktijk
Als veehouder kunt u altijd bellen naar onze praktijk. Tussen 8.00 uur en 17.00 uur zult u meestal één van de paraveterinairen aan de telefoon krijgen die een afspraak kan inplannen of uw bestelling noteert. Bestellingen kunt u ook via WhatsApp doorgeven. Als u te maken heeft met een spoedgeval ’s avonds of in het weekend wordt u automatisch doorverbonden met de dienstdoende dierenarts die met u afstemt waar u behoefte aan heeft.
 
Diersoorten
Als praktijk begeleiden onze dierenartsen bedrijven met verschillende diersoorten: melkvee zoals koeien en geiten, opfok- en vleesvarkens, vleesveehouders, schapen. De houders van deze dieren kunnen bij ons terecht. Daarnaast zijn natuurlijk ook paarden en pony’s welkom. Alpaca’s behoren ook tot onze cliënten.

Preventie
Bij het team Landbouwhuisdieren kunt u terecht voor alle werkzaamheden die er zijn op het gebied van gezondheid van uw dieren. Naast het onderzoeken en behandelen van zieke dieren willen we er vooral ook voor zorgen dat uw dieren gezond blijven. Instrumenten die we daarvoor gebruiken zijn de gezondheidsprogramma’s zoals IBR, BVD, Leptospirose en dergelijke waarvoor we de monstername uitvoeren en ook de advisering rond deze programma’s doen.

Echografie/vruchtbaarheidsbegeleiding
De vruchtbaarheid van de dieren wordt ook wel eens de economische motor genoemd. Op veel van onze bedrijven voeren we vruchtbaarheidsbegeleiding uit. We maken daarbij gebruik van de meest moderne scanapparatuur met een ‘bril’ van BCF met glasheldere beelden.

Vetwerk
Sinds eind 2021 maken we als praktijk ook gebruik van het programma Vetwerk dat speciaal is ontwikkeld om bedrijfsbegeleiding te doen door middel van individuele koeienbegeleiding. Daarbij worden alle scores meteen naast de koe in de stal ingevoerd in het systeem met behulp van een tablet. Na het dierenartsenbezoek wordt er meteen een bezoekrapport aangemaakt met de scores en de acties die moeten worden uitgevoerd.
Met al deze gegevens kunnen uiteraard ook diverse analyses worden uitgevoerd op het gebied van onder andere conditieverloop, vruchtbaarheid en uiergezondheid. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Operaties
Op locatie voeren we verschillende operaties uit zoals keizersnedes, lebmaagoperaties, het verhelpen van darmafsluitingen en het verwijderen van tylomen. 
 
Ten slotte
We willen ons als praktijk onderscheiden door een accurate manier van werken. Afspraak is afspraak.
We zijn geen onderdeel van een keten maar een zelfstandige praktijk met korte lijnen. Iedereen is snel bereikbaar voor u.

Openingstijden
De praktijk is op woensdag geopend van 08:00-19:00 uur.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn wij er van 8:00 tot 17:00 uur.

Spoed Landbouwhuisdieren
Veehouders kunnen ons altijd bereiken op 0184-652546. Buiten openingstijden wordt u doorverbonden met de dienstdoende dierenarts.

Spoed Gezelschapsdieren
Een spoedgeval buiten onze openingstijden? U kunt bellen met Evidensia Dierenziekenhuis, Waalwijk.
T 0416-745414

Copyright De Lekstreek 2024  |  Vormgeving: Ria Grafisch Ontwerp  |  Realisatie: Klok Software